2016. október 31., hétfő

Második díj~~~

   Sziasztok!!!
 
   Most nem egy új résszel jöttem, hanem egy örömhírrel, a blog megkapta második díját :3 <3 Engem ez hatalmas örömmel tölt el, hiszen egyáltalán nem számítottam rá, hogy kapni fog ez a történet még egyszer (mert nem tartom olyan jónak, de minden író így van a saját művével XD).
   Nagyon szépen köszönöm a díjat Mayu Annának ki ezen a csodálatos oldalon ír (BTS fanfic a csajoknak) Ajánlom mindenki figyelmében :3 <3



   Kérdések, melyekre válaszolok :3 <3

   1. Gondolkodtál már esetleg más történet írásában, amit kiadnál könyvként?

   Igen. Gondolkodtam már rajta, hogy esetleg a legelső ficimet kiadatnám könyvben - természetesen kijavítva minden hibát, kissé átírva és ha az írótársam beleegyezik. De ezt a történetemet is, meg a másik hosszabbat a A fénybe vezető út-at is szívesen kiadatnám. Mondjuk az összes apró kis szösszenetemet is napvilágra hoznám, ha nem lenne ennyire undorító a társadalom, hogy nem olvasnak ilyeneket (saját vélemény)

   2. Ha lenne lehetőségetek csak ezzel foglalkozni, akkor lennétek újságírók? Természetesen, mint rendes munka és nem szennylapban.

   Hát, én nem tartom magamat jó írónak, de mindenki azt mondja tudok írni, én mégsem elégszem meg magammal, így nem mernék belevágni. XD Pedig biztosan nagyon jó munka és változatosak a témák, de szerintem nem tudnám megállni ott a helyemet.

   3. Szintén, ha fizetnének érte, foglalkoznátok itthon csak kpoppal napi szinten? Szervezés, reklám, kommunikáció.

   Szívesen csinálnám őket, hiszen egy olyan dologgal foglalkoznék, ami nagyon a szívemhez nőt, de mivel alapból nem vagyok valami jó kommunikációs partner, ezért ez nem az én terepen, de azért kipróbálnám milyen is.

   4. Mit szólnátok Pesten egy ficiírói találkozóhoz? Írók és olvasók, lehetne kérdezni tőlünk, benne lennétek?

   Ohh én annak nagyon örülnék. Mondjuk lesz majd egy író-olvasó találkozó november végén - ha jól tudom. De én bármi ilyesmire szívesen mennék.

   5. Mit gondoltok az olyan írókról, akiknek ficijében egy rész alatt megtörténik annyi, amennyi nálunk 20 részben?

  Hát nem is tudom. Én alapból sosem voltam az a fajta, aki mindent leír egy részben, szeretem kifejteni a dolgokat - ahogy a válaszaimból is láthatod -, ezért is szeretem az olyan könyveket és történeteket, melyekben hosszan elnyúlik a történet és végig azon görcsöl a gyomrom, hogy vajon mi is lesz a vége. Nem szeretem, ha minden egyszerre történik meg, mert utána már annyira unalmas a történet, hogy már erőltetett az egész sztori, hogy képtelenség olvasni. Az ilyeneket nagyon nem szeretem.

   6. Szerintetek lenne szükséges lektorokra a kezdők blogjain?

  Nem is lektorra van szükség, hanem egy teljesen semleges emberre, aki nem az író barátnője, húga, barátja, anyukája, macskája vagy mit tudom én kicsoda. Itt olyan emberre van szükség, aki ebben az egészben benne van, vagy legalábbis már egy ideje ír. Simán meg lehet kérni szerintem, akárkit az írók közül, hogy "Szia. Esetleg meg tudnád nekem nézni, amit írtam és esetleg ki tudnád nekem javítani a hibákat benne? Nagyon hálás lennék érte.". Ennyiből állna csak az egész. Jó, mi úgy csináltuk barátnőmmel, hogy egymás részeit javítottuk ki, majd kitettük és most már nagyon ügyelünk mind a ketten a helyesírásra és egyéb hibákra. Meg, azért a blog nézzen már ki valahogy. Néha rosszul vagyok, ha egy összecsapott fejezetet látok, nincsen megszerkesztve, csak úgy oda van dobva minden egyes mondat. Ha egyszer ír az ember, akkor legyen igényes és legyen szép. (Bocsi, ez hosszú lett és nem is arról beszéltem, amiről kellett volna, de ez már régen kikívánkozott XD)

   7. Melyik bandát látnátok legszívesebben hazánkban koncerten?

   Huuhh, ez a világ legnehezebb kérdése szerintem egy kpop-osnak XDDD Hát nem is tudom. Rengeteg bandát hallgatok/követek/nézek, de talán úgy jönne sorrendbe, hogy Vixx, History, Exo/Bts (ők egy szinten vannak nálam), SHINee és Super Junior.

   8. Ti kimennétek a reptérre eléjük? És a hotelhoz? Ott szobroznátok órákat reménykedve, hogy talán láthatjátok majd őket?

   A hotelhoz biztosan nem XD Képtelen lennék szobrozni azért, hogy lássam őket (mert ha koncertre van jegyem akkor ott láthatom őket XD), maximum a reptérre, de még az sem.

   9. Mennyire foglalkoztok a koreai kultúrával? Olvastok róla naponta, ismertek pár ünnepet, vagy csak Kpop?

   Nem nagyon szoktam olvasni róla, nagyon nincsen rá időm. Mondjuk azt sem tudom, hogy hol tudnék utánanézni ezeknek, mert mindenhol más van (találkoztam már ilyennek), és nem nagyon tudom eldönteni, hogy mi is igaz belőle. Így hébe-hóba, amikor látok valamit egy-egy oldalon ott tájékozódom.

   10. Ettetek már koreai ételt? Ha igen, mi a kedvenced?

   Nem, még nem, de nagyon szeretnék már megkóstolni igazi koreai ételeket, mert nagyon jól néznek ki :3 <3

   10+1. Mit üzentek a kezdő íróknak, mire figyeljenek?

   Hát, talán csak annyit, hogy ne adják fel. Lehet írni, mindenki kezdte kezdő íróként, nincsen semmi baj azzal, hogy írnak, csak fogadják el a negatív kritikákat, a jó tanácsokat és a kritikákat. Tessék tanácsot kérni, megnézni régen futó blogokat, és ne csak olyanokat, amin szerepeznek az írók - jó, ezeknél is vannak kivételek, amik piszok jók. Amire pedig szerintem a lehető legjobban figyelni kell - én személy szerint rosszul vagyok tőle -, a helyesírás és az írásjelek helyes használata. Ez a kettő a lehető legfontosabb. Senki sem ír helyesen, mindenkinek vannak hibái, de a j és ly használatára, meg a -ban, -ben, -nak, -nek, meg a többivel legyünk tisztába. Volt már olyan, hogy olvastam olyat, hogy íróknek vagy repülőtérra, meg ehhez hasonlókat, amiktől ki tudok készülni. Nekem pocsék helyesírásom van, vétek én is hibákat, meg elírok néha szavakat, de ilyet nem szoktam téveszteni.


   Kérdéseim

   1. Miért döntöttél úgy, hogy elkezdesz írni?
   2. Volt-e már olyan pillanatod, amikor megfordult a fejedben, hogy abbahagyod az írást, mert olyan kritikát vagy valami olyasmi történt, aminek következtében erre gondoltál?
   3. Ha megtehetnéd melyik főszereplőd/szereplőd vagy esetleg más történet szereplő bőrébe bújnál bele és mennél végig a történeten?
   4. Gondolkodtál már azon, hogy esetleg egy teljesen más műfajú történetet írsz, ami merőben nem a te stílusod, de ki szeretnéd próbálni?
   5. Ha találkoznál az egyik történeted szereplőjével, és kiderülne, hogy olvasta a sztoridat, akkor milyen kérdésekkel bombáznád?
   6. Az ismerőseid közül kivel írnál közösen egy történetet, és milyen címet adnál neki?
   7. Melyik az a történeted, ami a legközelebb áll hozzád, amiben úgy érzed, magadat valósítottad meg?
   8. Ha megtehetnéd (mert meg tudod) újraírnád valamelyik befejezett történetedet az elejétől kezdve, amivel talán teljesen más felé fog irányulni a történet?
   9. Megpróbálnál úgy is történetet írni, hogy annak nem idolok a szereplői, hanem általad megformált emberek?
   10. Melyik az a műfaj, amivel a leginkább szeretsz írni és miért?
   10+1. Melyik a kedvenc ficid, és miért? Mi volt az, ami annyira magával ragadott?

   Akiknek szólnak a kérdéseim :3 <3

   Noel - Don't Touch Me (JunBin)
   Letty - Shadows of the Past (SeKaiBaek)
   Katus - Csillag az égen (KyungJeong) és Gyógyszeretet (2Jae)
   Anna - BTS fanic a csajoknak (Just watch me)
   Adél - Lakótársak (SeTaeKai)
   Sumire - NCT drabble-gyűjtemény
   Szuhád Khalil - Broken hearts (KyungHun) és Best friends (KyungJin)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése